Archief
bron - politie

bron - politie

Auto explodeert in de Hoek: 'Dit was een zware bom'

Buurtbewoners zijn nog steeds onder de indruk van de zware knal maandagochtend vroeg in Hoek van Holland. In de Van Ilpendamstraat is om 04.00 uur een explosie te horen. Er wordt gedacht aan een ontploffing in de Botlek, maar niets is minder waar.

Als bewoners naar buiten kijken, blijkt dat een auto in de straat is opgeblazen. De politie laat niets aan het toeval over, en controleert andere auto's in de straat op eventuele explosieven. Die worden niet gevonden. Ook hangt enige tijd een politiehelikopter boven de wijk.

Van de personenauto is weinig meer over. "De ruit is over een andere auto heen geknald", zegt een bewoonster van de straat. Het zag er niet uit". De auto is voor onderzoek meegenomen. "Ze kunnen hem naar de vuilnishoop brengen", vertelt een andere buurtbewoner.

Wie maandagochtend iets verdachts heeft gezien of zelfs camerabeelden heeft van de knal, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. In de buurt gonst het van de geruchten. Zo gaat het verhaal rond dat een ex vriend erachter zit, maar dat kan de politie niet bevestigen.

Categorieen:
Hoek van Holland 112