Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

B en W Maassluis ziet geen veiligheidsproblemen bij basisscholen

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 5 februari 2019 15:16


Er zijn bij wethouder Fred Voskamp geen signalen naar voren gebracht over veiligheidsproblemen bij basisscholen in Maassluis. Dat blijkt uit de beantwoording door het college van B en W op vragen van Maassluis Belang. Die partij stelde bezorgd te zijn over de veiligheid van sommige schoolgebouwen in de stad.

De verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de kinderen in de schoolgebouwen ligt bij de schoolbesturen, schrijft het college verder. Maassluis Belang wilde weten of de gemeente een rol kan spelen om eventuele problemen op te pakken, maar B en W stellen niet veel meer te kunnen doen dan adviseren en het vergoeden van schade die is veroorzaakt door vandalisme.

Ook zegt het college dat er geen problemen geconstateerd zijn bij de invoering van de AVG (privacywet) en de zogeheten harmonisatiewet op Maassluise basisscholen. Die harmonisatiewet, die vorig jaar in is gegaan, zorgt ervoor dat voormalige peuterspeelzalen gaan voldoen aan de kwaliteitseisen die gelden voor kinderdagverblijven.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS