Archief
Archief WOS Media 1

Archief WOS Media 1

B en W van Westland: 'Vergeet terugdraaien Westlanddag maar'

B en W van Westland willen best nog wel gaan praten met het bestuur van de Stichting Varend Corso over de 'Westlanddag'. "Maar gelet op eerdere gesprekken, is niet de verwachting dat dit zal leiden tot aanpassing van de Westlanddag naar de zaterdag", aldus het college woensdag in reactie op schriftelijke vragen van de fractie van de ChristenUnie-SGP.

Die fractie had begin november vragen ingediend, nadat bekend was geworden dat het corso dit jaar op zaterdag naar Den Haag vaart en dat de Westlanddag op zondag valt. "Het Westland mag als 'underdog' als sluitstuk fungeren", kritiseerde ChristenUnie-SGP. "Teleurstellend voor vele Westlanders. Daarnaast verwachten wij dat dit ook gevolgen zal hebben voor het aantal bezoekers. U zult begrijpen dat het verplaatsen van de Westlanddag naar de zondag bij onze fractie op principiƫle bezwaren stuit", verklaarde de fractie.

Ook wilde de coalitiepartij weten, of er al een subsidiebedrag voor 2020 was toegekend. Dat blijkt inderdaad het geval, het gaat om 25.000 euro. ChristenUnie-SGP verzocht B en W dringend om het subsidiebedrag te heroverwegen. Volgens het college is het op grond van de wet- en regelgeving niet mogelijk de subsidiebeschikking te herzien.

Den Haag

B en W van Den Haag vergadert deze week over de corsoroute, weet voorzitter Rob Baan. Hij verwacht op tijd de vereiste vergunning te krijgen. Er is alleen nog geen witte rook over de hoogte van een financiƫle bijdrage van de Hofstad, vertelde hij zaterdag op WOS Radio.

Categorieen:
Westland Politiek