Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

B&W Maassluis zeer teleurgesteld in projectbureau Hoekse Lijn

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 14 december 2017 14:12


Het Maassluise college van burgemeester en wethouders stelt in een donderdag uitgegeven raadsinformatiebrief dat er in de afgelopen tijd vanuit de projectorganisatie van de Hoekse Lijn geen openheid van zaken is gegeven. De informatie die wel is verstrekt, was in sommige gevallen onjuist: "Wij zijn daarover zeer teleurgesteld."

"Zo bleek de mededeling dat de baan af was, nu dus onjuist. De informatievoorziening richting gemeenten is ernstig tekort geschoten en gemeenteraden zijn — nog zeer recent — onvolledig ingelicht", aldus het college. "Deze vertraging is zeer slecht nieuws voor onze forenzende inwoners, maar ook voor een aantal ondernemingen."

Het Maassluise college eist van de gemeente Rotterdam en de MRDH dat alles in het werk gesteld wordt om de vertraging zo veel mogelijk te beperken. Ook moeten zij met spoed maatregelen nemen om het vervangend vervoer sterk te verbeteren.

B en W denkt daarbij aan uitbreiding van de tijdelijke lijnen in overleg met de betrokken gemeenten, verbetering van de doorstroming (over de vluchtstrook van de A20 rijden, indien dat sneller gaat binnendoor rijden, meer reservebussen beschikbaar houden en die zo snel mogelijk inzetten), lijn 712 doortrekken naar de halte Steendijkpolder in Maassluis en uitbreiding van de voorzieningen bij de diverse haltes.

Het college was overigens al eerder op de hoogte van de problematiek. Op woensdag 29 november werd zij over de enorme vertraging geïnformeerd: "Naar aanleiding van deze bijeenkomst hebben wij direct de gemeente Rotterdam verzocht deze vertraging zo snel mogelijk in de openbaarheid te brengen."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS