Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bandenprikker moet feitelijk half jaar de cel in

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 18 oktober 2016 13:32

Foto: Fred van der Ende


De Westlandse bandenprikker moet zestien maanden de cel in, waarvan tien voorwaardelijk. Dat heeft de rechter dinsdag bepaald. De 20-jarige Quentin S. heeft tussen september vorig jaar en mei van dit jaar meerdere banden lekgestoken in het Westland. De uitspraak stemt overeen met de eis van de officier van justitie.

Volgens de rechter is bewezen dat Quentin de banden heeft lekgestoken, ook al is hij niet op heterdaad betrapt. Voor vijf van de vijftien incidenten acht de rechter het niet bewezen dat hij de banden heeft lekgeprikt, zo meldt Omroep West. Volgens de rechter heeft de verdachte niet alleen mensen gedupeerd, maar ook gevoelens van onrust veroorzaakt. De rechtbank weet niet of Quentin het allemaal inziet, want hij heeft zich op zijn zwijgrecht beroepen.

Twee jaar buiten Westland blijven
De bandenprikker mag twee jaar lang niet in de gemeente Westland komen.  Elke keer dat hij deze maatregel overtreedt, moet hij twee weken de cel in, met een maximum van zes maanden. Verder moet hij zich gedurende de proeftijd van drie jaar laten behandelen en onder toezicht stellen van de reclassering. 

Schadevergoeding
Het aantal lekgestoken banden waarvoor Quentin verantwoordelijk wordt gehouden is door de uitspraak gedaald van bijna 300 - de aanname van het Openbaar Ministerie (OM) - tot 206. Voor de straf maakt het niet uit, die blijft gelijk aan de eis. maar het maakt wel verschil voor de schadevergoeding die hij moet betalen. Als hij een band niet heeft lekgestoken, hoeft hij er ook niet voor te betalen.
In totaal worden van de 130 ingediende schadeclaims er 80 toegewezen. Voor de overige slachtoffers levert dit strafproces niets op; zij kunnen hooguit nog zelf een civiele procedure beginnen, aldus Omroep West.

Geen 'kale kip'
Volgens het OM gaat het spreekwoord 'plukken van een kale kip' in dit geval niet op. Bij de aanhouding van Quentin is beslag gelegd op zijn rekeningen en zijn scooter. Dat levert al 9.000 euro op. Het totale bedrag van de 80 vorderingen is 12.000 euro.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Varend Corso 2018
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS