Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Basisscholieren: VVD Westland de grootste

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 13 maart 2018 14:43

Foto: YouTube


Als het aan leerlingen van groep 5 tot en met 8 van Westlandse basisscholieren ligt, wordt de VVD na de komende gemeenteraadsverkiezingen de grootste partij. De basisscholieren mochten via de krant Kids in het Hele Westland zelf hun stem uitbrengen. De VVD kreeg 20 procent van alle stemmen.

Bijna 1.600 kinderen vulden het stembiljet in. Na de VVD staan GroenLinks en CDA op een gedeelde tweede plaats (beide 16 procent van de stemmen). Daarna volgen Westland Verstandig (14 procent), D66 (11 procent) en PvdA (8 procent). GemeenteBelang Westland en LPF behaalden allebei 6 procent van de stemmen, ChristenUnie/SGP sluit de lijst met 3 procent.

In de laatste editie van Kids in het Hele Westland, die vlak voor de voorjaarsvakantie is verspreid, was een speciale verkiezingsbijlage opgenomen. Aan alle partijen was gevraagd wat zij de komende vier jaar voor kinderen wilden betekenen. In klassen is over de standpunten gesproken, zodat leerlingen met een afgewogen keuze hun stembiljet konden invullen.

Eerder maakten wij onderstaand item:


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS