Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Beddenspecialist Spijker in Maassluis sluit na 108 jaar

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 11 september 2019 13:35

Foto: WOS


Beddenspecialist Spijker in Maassluis sluit na 108 jaar haar deuren. De huidige eigenaar van het familiebedrijf heeft geen opvolgers en de winkel verkopen is niet gelukt. Op de ramen van de zaak zijn sinds kort stickers met 'opheffingsuitverkoop' te vinden.

Spijker is ooit begonnen door de opa van de huidige eigenaar Jaap Spijker en later voortgezet door hun kinderen. "De afgelopen veertig jaar hebben wij (Jaap en zijn vrouw Anke, red.) het beheerd. Maar volgend jaar zijn wij beiden 65 en pensioengerechtigd, dus willen wij tijd nemen voor het nietsdoen." De kinderen van Jaap en Anke hebben geen trek om de winkel over te nemen. De één zit in het onderwijs, de ander is piloot.

In de afgelopen veertig jaar kende Spijker diverse hoogtepunten, vindt Jaap. Bijvoorbeeld het predicaat Hofleverancier tijdens het 100-jarig bestaan in november 2012. Het was niet gemakkelijk om die titel te mogen voeren. "Maar als je het dan eenmaal hebt, is het wel bijzonder eervol. De toenmalige commissaris van de Koningin Jan Franssen kwam ons dat uitreiken", herinnert Jaap zich. 

Het is nog niet duidelijk wanneer de winkel definitief sluit, dat wordt later bekend. Het pand maakt naar verwachting plaats voor starterswoningen. "Daarvoor zijn vergunningen aangevraagd bij de gemeente, maar ik heb begrepen dat er wel wat dingen zijn afgewezen omdat de gemeenteraad wil dat de detailhandelsfunctie moet blijven."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS