Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bedreiger burgemeester Rodenburg stapt naar Hoge Raad

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: maandag 16 oktober 2017 11:27

Foto: Archieffoto


De bedreiger van burgemeester Rodenburg en wethouder De Goede van Midden-Delfland, Jan van V., stapt naar de Hoge Raad om zijn veroordeling aan te vechten. Van V. is zonder succes in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak die de rechtbank eerder deed. De bedreiger is veroordeeld tot een celstraf van twaalf weken, waarvan tien voorwaardelijk.

Rodenburg hoopt dat er nu echt een einde komt aan de zaak: "Ook het Gerechtshof ging uitvoerig in op het feit dat het bedreigen van overheidsfunctionarissen een kwalijke zaak is en bestraft moet worden. Het zou fijn zijn als we deze kwestie nu voorgoed kunnen afsluiten." Het kan nog wel een jaar duren voordat er een uitspraak volgt van de Hoge Raad, de hoogste rechtsprekende instantie in Nederland.

Rodenburg ontving na zijn herbenoeming als burgemeester twee anonieme dreigbrieven. De 58-jarige man uit Maasland werd in juni vorig jaar opgepakt. Bij de brieven aan Rodenburg in maart en mei zaten twee bewerkte foto's. Op de één was Rodenburg afgebeeld met een haai op de achtergrond. Ook zou de man uit Maasland de weduwe van de gemeentesecretaris hebben gechanteerd en wethouder De Goede per brief hebben uitgescholden.

De Haagse rechtbank heeft Van V. naast de gevangenisstraf ook een contactverbod opgelegd met de drie slachtoffers. Daarnaast moet hij zich onder behandeling stellen van een kliniek voor een nadere diagnose van zijn ziektebeeld en denkpatronen. Hij dient verder de weduwe van de gemeentesecretaris een schadevergoeding van 500 euro te betalen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS