Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bedrijven in 's-Gravenzande enthousiasmeren jongeren voor techniek

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 12 september 2019 12:30

Foto: WOS


Voor het tweede jaar op rij wordt deze week in 's-Gravenzande een techniekweek gehouden. Een aantal bedrijven in de Marie Curiestraat opent haar deuren voor ruim in totaal 640 leerlingen van basisscholen en voortgezet onderwijs. De bedoeling is om de jongeren enthousiast te maken voor het werk in technische bedrijven. Het motto is: nu zaaien om later te kunnen oogsten.

Het gaat om diverse beroepen: van audiotechniek tot watertechniek. Voor de leerlingen is het niet alleen kijken, maar vooral veel doen. Zo moesten kinderen woensdag een baan maken van buizen met allemaal verschillende koppelingen die worden gebruikt in de glastuinbouw. "Die passen maar op één manier op elkaar, weet Glenn Pakvis van A1 Tuinbouwtechniek. "Het is veel puzzelen voor de leerlingen."

Om jonge mensen te interesseren, moet je er snel bij zijn, vindt John van Hagen van Therm-Control Buigen. "Soms weten ze nog niet welke keuze ze moeten maken. Daarom dachten wij: als je ze in groep 7 of 8 al kennis laat maken met de techniek, dan krijgen ze een idee wat er allemaal mogelijk is in de techniek."


Van Hagen zegt dat het lastig is om goede mensen in de sector te kunnen vinden. "Handjes zijn wel te krijgen vanuit het buitenland, maar wij zoeken juist jongeren die passie hebben, die dingen willen maken. Daar is echt een groot tekort aan."

De week heeft resultaat: woensdag kreeg Henk Boerma, eigenaar van HB Techniek, de vraag of één van de leerlingen op de zaterdag aan de slag mag. "Dus daar ga ik contact mee opnemen."

Mogelijk zoekt de organisatie volgend jaar aansluiting bij de Dag van de Westlandse Techniek.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS