Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Begroting gemeente Westland aangenomen

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 7 november 2018 07:01


Een overgrote meerderheid van de Westlandse raadsfracties gaat akkoord met de begroting voor 2019. Alleen Westland Verstandig stemde tegen. De partij van Peter Duijsens kwam met een alternatieve invulling van het jaarbudget.

Enkele vermeldenswaardige onderwerpen:

  • De raad wil 1 miljoen euro uittrekken voor onderzoek naar creatieve woonvormen, denk aan tiny houses en mobiele woonconcepten op tijdelijke locaties;

  • Er wordt 650.000 euro uitgetrokken om het centrumplan van Honselersdijk vlot te trekken;

  • Parkeerterreinen aan de kust worden aangepast en de inrichting van strandslagen wordt verbeterd voor totaal 1,4 miljoen euro;

  • Bij sportterreinen wordt ledverlichting geplaatst. Hier is 350.000 euro voor vrijgemaakt.

De begrotingsbehandeling begon dinsdag om 14.00 uur, rond 22.00 uur werd de vergadering beëindigd. Vooral het aantal aangekondigde moties, 58, viel dit jaar op. Vorig jaar waren het er 'maar' 28. Met name GroenLinks Westland en ChristenUnie-SGP hadden hier felle kritiek op. Ulbe Spaans van GroenLinks sprak van een 'motietsunami'.

Dit was de tweede en laatste begrotingsbehandeling onder leiding van waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne. Op 18 december wordt zij opgevolgd door Bouke Arends.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden aankondiging
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS