Archief

Begroting Midden-Delfland unaniem aangenomen

De gemeenteraad van Midden-Delfland is dinsdagavond unaniem akkoord gegaan met de begroting voor de jaren 2019-2022.

Het is de eerste begroting die is gemaakt door het nieuwe college van B en W. Voor deze nieuwe ploeg klonken over het algemeen positieve geluiden, al waren er ook kritische noten te horen. Zo merkte Ed Roeling (Mijn Partij) op dat er sinds het aantreden in mei nog maar weinig is gebeurd. "Vergaderingen worden afgezegd en als er wel wordt vergaderd, is er maar een heel kleine agenda." Roeling maakte een vergelijking met het vorige college, dat in 2014 juist voortvarend van start ging.

De behandeling begon dinsdag om 16.00 uur en rond 22.00 uur sloot burgemeester Rodenburg de vergadering af. Er werden in totaal dertien moties ingediend en één amendement. Deze gingen onder meer over het groenbeleid, duurzaamheid, jeugdzorg en woningbouw. Na een reactie van burgemeester en wethouders met daarin een toezegging of juist een afrading, gingen nog tien moties in stemming. Die werden allemaal aangenomen.

Midden-Delfland kreeg halverwege de vergadering nog wel een flinke domper te verwerken. Wethouder Horlings kwam met de melding dat onlangs duidelijk is geworden dat, net als in meerdere omliggende gemeenten, het tekort op jeugdzorg toch een stuk groter is dan was verwacht. Hoe groot exact wordt volgende week pas duidelijk, maar naar schatting gaat het om een bedrag van tussen de 500.000 en 1 miljoen euro. Volgens Horlings valt deze kostenpost overigens nog onder het jaar 2018 en heeft deze dus niet te maken met de begroting voor 2019.