Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Behandeling moord Kloosterpad in september

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 15 maart 2019 15:06

Foto: District8 4


De rechtbank in Den Haag behandelt de zaak rond de moord op een 59-jarige bewoner van het Kloosterpad in Den Hoorn op 26 en 27 september. Dat bleek vrijdag tijdens een zogenoemde Pro Formazitting, weet mediapartner Omroep West. Het slachtoffer werd op 22 januari vorig jaar in zijn eigen woning vermoord. Hij kreeg voor zijn dood stiekem GHB, werd vastgebonden, geschopt en geslagen. De daders gingen er onder meer vandoor met zijn tv.

Voor de moord zitten sinds 21 februari 2018 drie verdachten vast; een 20-jarige man uit Heemskerk, een 41-jarige man uit Didam en een 44-jarige vrouw uit Delft. De advocaat van laatstgenoemde vroeg vrijdag zijn cliënt vrij te laten, in afwachting van het proces.

"In deze zaak is al een jaar geen onderzoek gedaan", zei haar advocaat. Die vindt dat de vrouw de kleinste rol speelt in deze zaak. "Haar zaak kan in twee uur afgedaan zijn." De rechtbank wees het verzoek van de vrouw af. Zij blijft daarom in de cel tot de volgende zitting. "We hebben het hier over een feit van zodanige ernst", vindt de voorzitter van de rechtbank. "Niet alleen een verdenking van moord, maar ook de voorafgaande diefstal met geweld."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS