Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bekend Nederland herdenkt Jacques Senf

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zaterdag 26 januari 2019 12:55

Foto: Boudewijn de Groot spreekt - foto Roy Beusker


Tientallen bekende artiesten, acteurs en andere tv-persoonlijkheden hebben vrijdag de overleden impresario Jacques Senf herdacht. De inwoner van Maasland overleed vorige week woensdag op 72-jarige leeftijd.

In de Koninklijke Schouwburg in Den Haag werden herinneringen opgehaald aan de theaterimpresario. Er waren onder andere woorden van zanger Boudewijn de Groot, zangeres Frédérique Spigt, televisieproducent Joop van den Ende en cabaretier Paul van Vliet.

Senf was betrokken bij de opkomst van de grote musicalproducties en de grote populariteit van de musical in Nederland. In 1991 werd in Maasland de Nationale Theaterkassa opgericht, een landelijk bespreekbureau voor het bestellen van kaarten voor concerten, theater, shows en (sport)evenementen.

Senf was tevens actief in het sociale leven in zijn woonplaats Maasland. Vanwege zijn inspanningen ontving hij op 7 november 2016 de hoogste onderscheiding van de gemeente Midden-Delfland, de Otto van Egmondpenning. Hij ging die dag, ter gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag, met circa 600 Maaslandse basisscholieren naar het Museon in Den Haag. Als kind bezocht Senf het museum zelf vaak.


Foto's: Roy Beusker


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS