Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ben & Sem hebben een bijzondere tomaat

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 8 november 2019 12:57Zaadveredelaar Syngenta in De Lier is bezig een zaad te ontwikkelen voor een tomatenplant die resistent is tegen het beruchte tomatenvirus. "Maar voordat we die tomaat kunnen oogsten, zijn we vijf of zes jaar verder", vertelt tomatenexpert Rik Lootens.

Paarse bloemkolen, spruitjes die zelfs kinderen lekker vinden of tomaten die niet vatbaar zijn voor virussen. Bij zaadveredelingsbedrijf Syngenta zijn ze de laatste maanden vooral druk met dit laatste, nu het tomatenvirus door Europa waart.


Twee Westlandse bedrijven zijn besmet en er zijn zes zware verdenkingen, waarvan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit nog niet wil bevestigen of het virus ook daadwerkelijk aanwezig is. In het Westland wordt ongeveer 32 procent van alle teeltoppervlakte gebruikt door tomatentelers.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS