Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ben & Sem over kortebaandraverij

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 1 februari 2019 09:29Het organisatiecomité van de jaarlijkse kortebaandraverij in De Lier doet een beroep op de Westlandse gemeenteraad om mee te strijden voor het behoud van dit folkloristische evenement. Aanleiding is nieuwe belastingwetgeving, die drastische gevolgen kan hebben voor de financiering van zulke draverijen.

Een wezenlijk element van de kortebaandraverij is het kunnen gokken op de wedstrijden. Vanaf 2020 wordt niet alleen belasting geheven op het prijzengeld, maar dient ook het wedkantoor belasting af te dragen. Maar dat wedden zorgt nu juist voor de financiële basis om de kosten van de draverij te kunnen opbrengen. Het organisatiecomité spreekt van een onbedoeld neveneffect ten nadele van de bijna dertig kortebaandraverijen die in ons land gehouden worden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS