Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ben & Sem zijn trouw aan de 'Glazen Stad'

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 12 mei 2017 09:00Een kas is van glas en je kunt er doorheen kijken. Dat is de stelling van GBW-raadslid Dylan Otto. Hij heeft daarover dinsdag vragen ingediend bij B en W van Westland. In de eerste plaats wil hij weten, of het college zijn mening deelt.

Otto maakt zich namens GBW zorgen over de visuele industrialisering van het Westland. "Nu de glastuinbouw beter draait, zien we dat er weer geïnvesteerd wordt. Daar zijn we blij mee, maar we maken ons ook zorgen over de nieuwe maatvoeringen die in de glastuinbouw gelden en de trend om gevels steeds meer 'dicht' te maken", verklaart hij. "Kassen worden hoger, bedrijfsruimten worden groter, energie- en watervoorzieningen groeien en nemen meer plek in. Daarbij zijn kassen niet langer alleen gemaakt van glas, maar ook van niet licht-doorlatende materialen, zoals sandwichpanelen", voegt hij eraan toe.

Otto zegt te begrijpen, dat tijden veranderen en dat ondernemers efficiënt willen werken, maar de ruimtelijke kwaliteit is volgens hem ook een groot belang. Hij vindt dat we moeten leren van de fouten uit het verleden en merkt op, dat bij bedrijventerreinen ook eisen gelden ten aanzien van landschappelijke inpassing en groenvoorzieningen. Mede daarom wil Otto van het college onder meer weten, of kassen met dichte gevels in overeenstemming zijn met het bestemmingsplan Glastuinbouwgebied.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS