Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Benoeming steunraadsleden PvdA Westland ongedaan gemaakt

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 4 oktober 2019 16:57

Foto: Op 24 september leek er nog niets aan de hand


De benoeming van twee steunraadsleden van PvdA Westland is ongedaan gemaakt. Dat zou zijn gebeurd na een tip aan de griffier van de gemeente Westland, zo laat fractieleider Nico de Gier desgevraagd weten. Punt is namelijk dat de steunraadsleden niet op de kieslijst hebben gestaan, terwijl dat wel vereist blijkt te zijn.

Het gaat om Keysha Vermeer (in juli geïnstalleerd) en Justin Berends (in september geïnstalleerd), die zeer teleurgesteld zijn na het terugdraaien van hun steunraadslidmaatschap. Raadsgriffier Funs Bergmans bevestigt dat de twee niet langer steunraadslid kunnen zijn: "Uit een check achteraf bleek dat er niet aan de regels is voldaan."

Volgens PvdA-fractievoorzitter Nico de Gier heeft een anonieme bron de griffier erop gewezen dat de installatie eigenlijk ongeldig is. Bergmans geeft tegenover de WOS aan dat hij daarop niet wil reageren: "Het gaat niet om de personen, het gaat om de regels."

De Gier snapt niet dat de anonieme bron zich niet rechtstreeks tot hem heeft gewend. "Het lijkt erop dat iemand de steeds groter wordende groep jongeren in de fractie van de PvdA Westland wilde stoppen", aldus De Gier. De fractie zal nu twee nieuwe steunraadsleden voordragen.

Normaal gesproken wordt er van tevoren door onder meer de griffie gecheckt of kandidaat-steunraadsleden in aanmerking komen voor de functie. Onder meer een zogeheten geloofsbrieven-commissie, bestaande uit raadsleden, gaat vervolgens met elkaar in overleg over de daadwerkelijke toelating van de nieuweling.

Komende raadsvergadering wordt het duo vervangen door PvdA'ers die wel op de kandidatenlijst stonden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS