Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Berghaven krijgt grote rol bij oefening op zee

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: zondag 21 april 2019 11:36

Foto: archief KNRM Hoek van Holland


De Berghaven zal op 25 mei het decor zijn van honderden evacuees. Op die zaterdag wordt veerboot Pride of Hill geƫvacueerd en zal de haven in Hoek van Holland worden ingezet als verzamelplek voor mensen die aan land komen.

Tijdens deze oefening LIVEX 2019 worden onder andere meerdere KNRM-reddingboten, Kustwachtschepen, helikopters en voertuigen van de hulpdiensten op het land ingezet. De bedoeling is om alle hulpdiensten te trainen en te zorgen dat iedereen zijn rol weet bij een massa-evacuatie vanaf de zee.

De LIVEX speelt zich af op de Maasvlakte, rondom de Berghaven in Hoek van Holland en op Rotterdam The Hague Airport, waar helikopters met evacuees zullen landen.

Geprobeerd wordt de overlast voor omwonenden en omliggende bedrijven zoveel mogelijk te beperken, maar geluidshinder valt niet uit te sluiten.

De LIVEX werd in 2009 en 2014 gehouden op de Noordzee, maar vindt dit jaar plaats op de Maasvlakte. De reden hiervoor is dat twee sloepen en een evacuatiesysteem van de ferry zelf worden gebruikt. Door op de Tweede Maasvlakte te oefenen is er minder kans op onstuimig weer, zodat er zo veilig mogelijk geoefend kan worden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS