Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bertens strandt in Rome in de halve finale

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: zaterdag 18 mei 2019 15:12

Foto: Rob Keating via Flickr CC 7


Kiki Bertens is er niet in geslaagd om voor de tweede week op rij een groot WTA-tennistoernooi te winnen. De 27-jarige Wateringse, vorige week nog winnares in Madrid, strandde zaterdag in Rome in de halve finale.

Bertens had het lastig tegen de 28-jarige Britse Johanna Konta. De lastige omstandigheden speelden daarbij ook een rol. Zo was de baan zeer zwaar. Desondanks wist de Westlandse wel de eerste set te winnen met 7-5. Een set later waren de rollen omgedraaid en trok Konta aan het langste eind. Daardoor kregen de speelsters na iets meer dan twee uur spelen nog een derde set voor de kiezen.

Konta bleek daarin de beste. Ze kwam direct een break voor te staan en gaf die niet uit handen en won de set met 6-2.

Ondanks het verlies staat Bertens virtueel op de derde plek op de wereldranglijst. Alleen Karolina Pliskova kan haar nog voorbij, daarvoor moet de Tsjechische het toernooi winnen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS