Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bertens treft Parmentier op Roland Garros

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 24 mei 2019 07:50

Foto: Rob Keating via Flickr CC 8


Tennisster Kiki Bertens neemt het in de eerste ronde van Grand Slam Roland Garros op tegen Pauline Parmentier. Dat heeft de loting donderdagavond uitgewezen.

De 27-jarige Wateringse, nummer vier van de wereld, verloor alle drie de eerdere ontmoetingen tegen deFrançaise (die 65ste staat). Die ontmoetingen dateren wel van voor haar opmars in de lente van 2016.


Mocht Bertens de derde ronde halen, dan neemt ze het waarschijnlijk op tegen Johanna Konta. De Westlandse verloor vorige week nog van de Britse tijdens het toernooi in Rome. Elina Svitolina (WTA-9) of Sloane Stevens (WTA-7) zijn potentiële tegenstandsters voor de kwartfinales.

Bertens kwam vorig jaar in Parijs niet verder dan de tweede ronde. Daardoor kan ze bij goed resultaat veel punten winnen en eventueel naar de eerste plaats op de wereldranglijst stijgen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS