Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bertens zonder te spelen naar halve finale

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 17 mei 2019 11:50

Foto: Steven Pisano via Flickr CC 4


Kiki Bertens heeft zich vrijdag zonder te spelen geplaatst voor de halve finale van het WTA-toernooi in Rome. De 27-jarige Wateringse zou eigenlijk in actie komen tegen de nummer 1 van de wereld Naomi Osaka, maar die heeft zich teruggetrokken met een blessure aan haar rechterhand.

Het is de tweede keer dat de Westlandse profiteert van een blessure van de Japanse. Tijdens de prestigieuze WTA-Finals in oktober vorig jaar kreeg Osaka tijdens de wedstrijd last van een beenblessure en moest toen na de eerste set opgeven.

De dag extra rust zal Bertens niet slecht uitkomen. Donderdag stond ze, vanwege het slechte weer een dag eerder, twee keer op de baan. Beide wedstrijden tegen Amanda Anisimova en Carla Suárez Navarro werden beslist in een driesetter. Verdeeld over de twee partijen stond ze bijna vier uur op de baan.

Bertens speelt zaterdag in de halve finale tegen de Britse Johanna Konta of Marketa Vondrousova uit Tsjechië. Bij winst plaatst ze zich niet alleen voor de finale, maar staat ze ook virtueel op de tweede plek van de wereldranglijst.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS