Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Betere dienstverlening voor Hoekenezen in de bijstand

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: woensdag 12 juni 2019 13:03

Foto: Signbiblio


De gemeente Rotterdam probeert Hoekenezen en andere Rotterdammers in de bijstand een betere dienstverlening te bieden. Op grond van het nieuwe beleidskader 'Mensenwerk' moeten brieven begrijpelijker worden geschreven en wordt er meer gericht op maatwerk. Ook de klantvriendelijkheid op gemeentelijke locaties moet worden verbeterd.

Bij de nieuwe aanpak wil de gemeente de mensen die een bijstandsuitkering hebben, beter leren kennen. Op die manier kunnen er betere matches worden gemaakt bij werkgevers. Zo hoopt de gemeente mensen voor langere tijd op eenzelfde locatie te laten werken, met eventuele mogelijkheden voor doorgroei.


Op dit moment hebben iets minder dan 35.000 Rotterdammers een bijstandsuitkering. Met de nieuwe aanpak hoopt de gemeente dit getal in 2022 terug te dringen tot 30.000.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS