Archief
WOS

WOS

Bewegen en ontmoeten centraal bij walking handball

Naast walking football kunnen ouderen nu ook walking handball spelen in Westland. Bij omnisportvereniging Verburch in Poeldijk werd daar donderdagochtend mee begonnen. "Naast beweging staat ook ontmoeting centraal bij ouderensport", zegt oud-handballer Léon van Schie, die donderdag een gastles verzorgde.

De regels van walking handball wijken wat af van het normale handbal. Zo mag er enkel worden gewandeld en zijn de doeltjes en de cirkels kleiner. Ook zijn er geen zweefmomenten om mensen met lastige knieën en heupen zo min mogelijk nadeel te geven. Daarnaast kan het met weinig mensen worden gespeeld. Van Schie is trainer van het walking handball bij Hellas in Den Haag. "Daar spelen we meestal vier tegen vier of vijf tegen vijf."

Je hoeft overigens geen handbalervaring te hebben om mee te doen met de training. Doordat de regels zijn aangepast is het spel voor iedereen toegankelijk.

Walking football

Naast walking handball kan bij Verburch vanaf deze donderdag ook walking football worden gespeeld. Die training is op hetzelfde moment als het handbal: op donderdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. Elly Ruimers kwam samen met haar man af op de eerste trainingen; hij speelde voetbal, zij ging naar handbal. "We deden altijd aan fitness maar daar zijn we mee gestopt. Dit is een goede manier om in beweging te blijven en onder de mensen te komen." Voor Ruimers was het overigens de eerste keer dat ze handbal speelde en het is goed bevallen.

Volgens Van Schie is Verburch bij uitstek een geschikte plek om de twee trainingen tegelijkertijd te houden. "De vereniging heeft een grote voetbal- en handbaltak. Mensen kunnen er samen naar toe gaan en verschillende sporten doen of de sporten afwisselen. Daarna zie je elkaar weer in de kantine en heb je een sociaal moment."

Categorieen:
Poeldijk Westland Sport