Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bewoner Woutersweg moet bomen op glastuinbouwgrond kappen

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 11 december 2019 11:50

Foto: Signbiblio


Een bewoner van de Woutersweg in 's-Gravenzande moet binnen twaalf weken de bomen bij zijn huis weghalen, omdat ze op glastuinbouwgrond staan. Dat heeft de Raad van State woensdag besloten.

De 's-Gravenzander had de bomen geplant om zijn woongenot te verbeteren. In 2018 gelastte het college van B en W van Westland hem de bomen weg te halen en legde daarbij tevens een dwangsom op. De bewoner ging echter in beroep bij de rechtbank en kreeg gelijk. Westland stapte daarop naar de Raad van State.

Die zegt nu dus dat de bomen niet op die plek mogen staan, omdat ze niet bij een glastuinbouwbedrijf horen. Dit terwijl de grond de bestemming 'Agrarisch-Glastuinbouw' heeft. Dat 50 meter verderop ook bomen op glastuinbouwgrond staan en het college daar (nog) niet handhavend heeft opgetreden, doet volgens de hoogste bestuursrechter niet ter zake. De gemeente verklaarde, dat zij te kampen met een beperkte ambtelijke capaciteit, maar dat in gelijke gevallen wel handhavend zal worden opgetreden.

De bewoner hoeft overigens geen dwangsom te betalen, als hij de bomen binnen twaalf weken kapt.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS