Archief

Bewoners Naaldwijkse flat zijn 'horrorlift' zat

Meerdere bewoners van een flatgebouw aan de Franckstraat in Naaldwijk hebben de afgelopen maanden vastgezeten tegen de liftdeur in hun complex. Dat vertellen ze een dag nadat het mis ging met bewoonster Joke de Vos. Ze moest met een hoogwerker van de brandweer naar haar woning op de vierde etage worden gebracht.

Wiebelend in het bakje van de hoogwerker beleeft Joke angstige momenten. "Kijk naar boven, zei de brandweerman, maar ik hield mijn ogen maar dicht." Joke en haar man Aat moeten er een dag later nog van bijkomen. "Het begon al in de ochtend toen ik boven en beneden met mijn scootmobiel vast kwam te zitten tussen de deur. Die gaat soms veel te snel dicht." Haar man Aat: "Ik was gelukkig thuis en snelde naar beneden waar ik een hoopje ellende aantrof."

Alarmcentrale

Een paar uur later bij thuiskomst gaat het weer mis. Joke rijdt per ongeluk met haar scootmobiel tegen de liftdeur aan. De lift die dan nog onderweg is, stopt automatisch en wil daarna helemaal niet meer in beweging komen. Haar man belt de alarmcentrale van Vestia en liftfabrikant Premiumliften, maar die kunnen op dat moment niets. "De brandweer heeft ons geweldig geholpen."

Een bewoonster in een rolstoel heeft ook vaak ruzie met de lift. "Mijn hond krijg ik alleen nog de lift in met snoepjes, hij durft niet meer. Gisteren ben ik op mijn billen de trap afgegaan, want ik moest echt weg."

Sensoren zien scootmobiel niet

Sinds werkzaamheden in oktober maakt de lift vreemde geluiden en gaat het volgens bewoners geregeld mis. Alleen al deze week wordt de brandweer driemaal opgeroepen voor liftproblemen in de Franckstraat en naastgelegen Händellaan. Volgens een woordvoerder van verhuurder Vestia is de lift aan de Franckstraat sinds het groot onderhoud in oktober niet meer in storing geweest. "Maar het kan zijn dat de sensoren de scootmobiel niet zien waardoor de deur dichtgaat terwijl de scootmobiel nog in de deuropening is." Vestia belooft te kijken of extra sensoren kunnen worden geplaatst.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen