Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bewoners Wateringse Venenwijk starten eigen energiecoöperatie

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 11 oktober 2019 11:29

Foto: De bewoners worden gefeliciteerd door wethouder Varekamp


Een groep bewoners van de Venenwijk in Wateringen heeft onlangs een eigen energiecoöperatie opgericht: Venenwijk Energie(k) Anders. Doel is om gezamenlijk tot een aardgasloze oplossing voor verwarming te komen. Het is de eerste coöperatie in Westland die is ontstaan uit een lokaal bureninitiatief.

De bewoners hebben met steun van de gemeente Westland en provincie Zuid-Holland een extern adviesbureau gevraagd een haalbaarheidsonderzoek te doen. De coöperatie verwacht een oplossing waarbij 's zomers warmte wordt opgewekt via warmtecollectoren en centrale warmtepompen. Dit moet dan worden opgeslagen, zodat dit in de winter kan worden gebruikt. 

Uitgangspunt is wel dat de kosten voor verwarming en tapwater voor de bewoners niet hoger mogen worden dan in de huidige situatie.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS