Archief
PvdA Midden-Delfland via Twitter

PvdA Midden-Delfland via Twitter

Bewoners Zouteveenseweg zijn verkeersoverlast zat

Bewoners uit de omgeving van de Zouteveenseweg in Schipluiden zijn de verkeersoverlast beu. Vooral sinds de openstelling van de A4 tussen Delft en Schiedam is het aantal verkeersbewegingen toegenomen. Bovendien wordt de Zouteveenseweg volgens Erik Folkers van het overlegorgaan Zouteveen 's avonds en in het weekeinde gebruikt "als racebaan".

Folkers diende dinsdagavond tijdens een raadscommissie een petitie in, die was ondertekend door zestig gezinnen van de Zouteveenseweg, Keenenburgweg en Dorpsstraat. De overlast zou al jaren bekend zijn bij de gemeente, maar die zou een beleid hanteren van 'pappen en nathouden'. De bewoners voelen zich daardoor niet serieus genomen; de gemeente zou ook niets zou doen met klachten over trillingen die door het verkeer worden veroorzaakt.

De maximumsnelheid op de Zouteveenseweg is ter hoogte van de ingang van het dorp 30 kilometer per uur, maar volgens Folkers wordt er geregeld met 60 of 70 kilometer per uur gereden,"ook door landbouw- en vrachtverkeer." Hij hoopt dan ook dat de gemeente betere signalering van de maximumsnelheid gaat aanbrengen en dat de politie er gaat handhaven.

Naast problemen met de snelheid, is dus ook het aantal automobilisten toegenomen, vooral sinds de openstelling van de A4. Op het moment dat die in de spits vaststaat, zouden veel bestuurders gebruikmaken van de Zouteveenseweg. Met extra geluidsoverlast en uitstoot in het stiltegebied tot gevolg.

Volgens Folkers is een eventuele oplossing daarvoor simpel te realiseren, door het weer in werking stellen van de poller aan de Breeweg in Vlaardingen. "Ik heb daarvoor contact opgenomen met de gemeente Vlaardingen, maar die meldde mij dat dit in overleg gaat met de gemeente Midden-Delfland."

Verkeerswethouder Hans Horlings nam dinsdagavond de petitie in ontvangst en zegde toe in gesprek te gaan over de problemen.