Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bewonerscommissie blij met verhoging geluidswal langs A20

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 4 juli 2018 15:52


Maassluizer Gijs van Eijsden ziet een diepgewortelde wens in vervulling gaan: de geluidswal langs rijksweg A20 in Maassluis wordt opgehoogd tot 6 meter. De gemeenteraad is, op de Verenigde Senioren Partij na, akkoord gegaan met het voorstel om de aarden wal te laten ophogen.

Van Eijsden strijdt namens bewoners van de achterliggende bomenbuurt al jaren voor een verhoging van de wal. De bestaande muur houdt het lawaai namelijk niet meer tegen. "We zijn ongelofelijk blij. We zijn al sinds 1990 bezig om dit te realiseren", aldus Van Eijsden.

Bijzonder is ook nog eens dat de kosten voor het verhogen en het herinrichten van de wal niet bij de gemeente, maar bij de aannemer komen te liggen. Aannemersbedrijven willen vaak grond van andere projecten tegen lage kosten kwijtraken. Normaal gebeurt dat voor aanzienlijke kosten bij de grondbank, maar nu kan dat dus 'kostenneutraal' langs de A20 in Maassluis. De grond moet voldoen aan de milieu-eisen en zal worden gecontroleerd door milieudienst DCMR.

Om de wal te verhogen, moet er wel eerst veel groen weggehaald worden. En daar is niet iedereen blij mee. Maar volgens wethouder Van der Wees hoort dat erbij. "Belangrijk aspect is wel dat we voor het proces veel tijd en aandacht inruimen om met de bewoners te overleggen hoe we uiteindelijk het park gaan inrichten", besluit Van der Wees.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS