Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bezoekersrecord voor 21e editie Varend Corso

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: zondag 5 augustus 2018 23:01


Het Varend Corso heeft volgens de organisatie een recordaantal toeschouwers getrokken. Er stonden vrijdag, zaterdag en zondag in totaal naar schatting zeker 550.000 mensen langs de waterkant om de boten te bewonderen.

"Het was verreweg de drukste editie. De afgelopen jaren waren er zo'n 500.000 mensen, maar daar zijn we nu zeker overheen gegaan", aldus de organisatie tegen mediapartner Omroep West. Aanvankelijk was er vanwege de hitte gevreesd voor minder toeschouwers, maar omdat de temperaturen zaterdag en zondag waren gedaald, waren de omstandigheden ideaal.

De organisatie merkt ook dat er steeds meer mensen van buiten de regio komen. "We krijgen steeds meer bezoekers uit Limburg en Friesland. We hebben ook nu weer een mooie reclamespot voor het Westland neergezet."

Publieksprijs
De publieksprijs is zondagavond ook bekend geworden, die gaat dit jaar naar de boot van Hoek van Holland (Familie Flodder), die ook al de prijs voor beste niet-commerciƫle boot won. Het thema was dit jaar Helemaal Hollands.

Er werden zondagavond nog meer prijzen uitgereikt. Zo is de bindersprijs is naar de boot Tulpenwereld gegaan. Die boot van De Bruin fietsen en bakkerij Vreugdenhil is gearrangeerd door Maaike van den Burg en Nely de Bruin. De originaliteitsprijs is voor Een ander Westlands kissie van Wim Zwinkels gearrangeerd door Wendy van den Berg.En de figuratieprijs gaat naar de jeugdboot 50 tinten Amsterdam, met als thema de Wallen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS