Archief
Twitter Bibliotheek Westland

Twitter Bibliotheek Westland

Bibliotheek Westland begint Afhaalbieb

In navolging van andere bibliotheken in de regio start Bibliotheek Westland vanaf maandag 6 april met een Afhaalbieb, waar op afspraak van tevoren bestelde boeken kunnen worden afgehaald. Dit wordt op maandag, woensdag en vrijdag verzorgd in de grote vestigingen Wateringen, Naaldwijk en 's-Gravenzande.

Via een formulier op de website van de bibliotheek kunnen maximaal 5 boeken worden besteld. Het gaat dan alleen om boeken die in de drie vestigingen beschikbaar zijn. Daarvoor moet dus wel de catalogus geraadpleegd worden of het gewenste boek aanwezig is in de bieb waar je de boeken wilt ophalen. Vanwege de coronacrisis is transport tussen de vestigingen niet mogelijk.

Medewerkers van de bibliotheek stellen het gewenste boekenpakket samen en nemen contact met je op om een afhaalmoment te bespreken. Voor de jeugd is een apart bestelformulier gemaakt. Voor hen wordt een speciaal pakket samengesteld op leeftijdscategorie, waarbij uiteraard ook wensen en voorkeuren kunnen worden aangegeven.

De boeken liggen op het afgesproken tijdstip klaar op een tafel bij de ingang van de bibliotheek, er vindt geen contact plaats met medewerkers en je kan de bibliotheek niet in. De uitleenperiode is 4 weken.

Bibliotheek Westland is hiertoe overgegaan na veel vragen en verzoeken van leden die behoefte hebben aan 'echte' boeken. Ook van ouders en leerkrachten van de basisscholen is een noodkreet ontvangen omdat men vreest dat kinderen een achterstand oplopen als ze geen 'leeskilometers' kunnen maken.