Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bijna 60 procent arbeidsmigranten binnen zes jaar weg

Door: Boudewijn Vermeer

Gepubliceerd op: donderdag 4 april 2019 08:12


In 2011 schreven ruim 31 duizend arbeidsmigranten zich in bij een Nederlandse gemeente. Eind 2016 was hiervan 59 procent weer uit ons land vertrokken. Ongeveer 3 duizend arbeidsmigranten bleven korter dan een jaar in ons land; bijna 10 procent van de groep die in 2011 binnenkwam.

Dit meldt het CBS op basis van een nieuw onderzoek. In het tweede jaar vertrok de grootste groep arbeidsmigranten: 7,4 duizend. Vanaf 2013 nam het aantal vertrekkers jaarlijks af.

Ook heeft het CBS onderzocht waar de meeste arbeidsmigranten verblijven en dat is in de regio Delft en Westland, (ruim 38 per 10 duizend inwoners).

Daarbinnen ligt het zwaartepunt in de gemeente Westland, waar het aandeel overige arbeidsmigranten bijna het dubbele bedraagt van dat van de hele regio (75 per 10 duizend inwoners).


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS