Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bijna 800 regiogenoten zonder bezoek in verzorgingshuis

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 25 maart 2020 11:33

Foto: WOS


In totaal bijna 800 mensen in verzorgingshuizen in Westland, Midden-Dellfand en Maassluis mogen in verband met het coronavirus op dit moment geen bezoek ontvangen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het kabinet besloot bijna een week geleden dat alle verzorgings- en verpleeghuizen tot nader orde de deuren moeten sluiten voor bezoek en anderen die niet noodzakelijk zijn voor de zorg. De maatregel is bedoeld ter bescherming van de oudere, soms zwakkere, bewoners. Zij vormen immers een risicogroep.

Uit de CBS-cijfers blijkt dat op 1 januari 2019 landelijk ongeveer 115.000 mannen en vrouwen woonachtig waren in een verzorgings- of verpleeghuis. In Westland waren dat er 519, in Maassluis 192 en in Midden-Delfland 81. Voor Hoek van Holland, die valt onder de gemeente Rotterdam, worden geen specifieke cijfers bijgehouden.
Omdat er geen recentere cijfers zijn dan van begin 2019, is geen exact beeld te geven. Wel geven de getallen een goede indicatie.

Muzikale initiatieven
Om ouderen uit hun sociale isolement te halen, zijn inmiddels diverse muzikale initiatieven genomen. Afgelopen zondag gaf de Maassluise formatie The Rockshots een concert voor de deur van verzorgingstehuis De Tweemaster in Maassluis. Maandag traden de Westlandse zangers Ronnie Ronaldo, Mark Verkade en John Dame op in de tuinen van onder meer De Opmaat in Monster, De Terwebloem in Poeldijk en De Ark in Wateringen.

Virus duikt op in verzorgingshuizen
Verder werd afgelopen weekend duidelijk dat een bewoner van verzorgingshuis De Kreek in 's-Gravenzande en drie bewoners van verzorgingstehuis de Triangel in De Lier positief zijn getest op het coronavirus. Zij verblijven momenteel in isolatie. Ook in het Bertus Bliekhuis in Hoek van Holland heeft een bewoner het virus opgelopen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS