Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bijstandsjongeren aan de slag in skatewinkel

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: dinsdag 6 november 2018 07:23

Foto: Bahabelom en begeleider Mark


Maassluis probeert op een nieuwe manier bijstandsjongeren aan een vaste baan te helpen. Vier van deze jongeren doen ervaring op in een skatewinkel aan De Vloot. Daar repareren zij materialen, maar hebben ook contact met klanten.

Op deze manier worden ze klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Een van die jongvolwassenen is Bahabelom Brhane Team. Hij was een jaar geleden al betrokken bij de omvorming van een oude garage tot skatewinkel, en loopt daar nu nog steeds. Zo heeft hij het laminaat gelegd.


Daarnaast solliciteert hij bij werkgevers, tot wel vijf keer per week. Mark Ramaeckers, jongerenwerker bij Welzijn E25, helpt hem daarbij. "Per cliënt stellen wij een plan op", zegt hij. De jongeren komen bij participatiebedrijf Stroomopwaarts vandaan.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden aankondiging
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS