Archief
Voorbeeld van de theatergroep foto-Cheng Kiang

Voorbeeld van de theatergroep foto-Cheng Kiang

Bijzondere opening van de veertigste Furieade op komst

Een trendbreuk bij de Furieade dit jaar. Want hoewel kinderen wel wordt gevraagd om met hun lampionnetje naar de havenkom te komen, gaan ze na de opening door burgemeester Edo Haan, geen wandeling maken. Dit jaar zullen ze onderdeel zijn van een interactieve voorstelling van het internationale Close Act Theatre.

Acteurs, dansers, musici en evenwichtskunstenaars begeven zich tussen het publiek. In de haven zelf verschijnen bijzondere creaties om de visser te helpen bij het zoeken naar vis. Voor de kinderen is er een wedstrijd uitgeschreven om zelf een lampion te knutselen in de vorm van een vis.

"Close Act Theatre is een uniek gezelschap dat op vele plaatsen in de wereld optreedt", zegt voorzitter Hans de

Bruin. "Ik ben best wel trots om Maassluis te zien staan op hun speellijst tussen Melbourne en Hongkong", vervolgt hij. Het gezelschap van zo'n dertig man oefent in de dagen voor de veerstigste Furieade al op locatie.

Het slot van het spektakel vindt plaats op het veld bij de Groote Kerk. De figuren van Close Act zullen in optocht daar naar toe gaan. Heeft iedereen een plekje gevonden dan volgt er, zoals in het verleden vaak gebeurde, een vuurwerkshow. Na het vuurwerk zijn er DJ's van Radio 538 tot 0.30 uur.

Categorieen:
Maassluis Cultuur