Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bijzondere plant in bloei door de warmte

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: maandag 6 augustus 2018 18:12


Voor de meeste planten is de aanhoudende warmte niet heel erg goed, maar de agaveplant van Wim de Lange uit Den Hoorn heeft wel baat bij dit warme weer. In korte tijd is de plant namelijk gaan groeien, en niet zo'n beetje ook..

De ruim vier meter hoge woestijnplant torent overal boven uit in de straat. Voor Wim, die de plant al 43 jaar heeft, is deze groeispurt best bijzonder, want dit is de eerste keer dat de agave echt in bloei staat. "In het verleden groeide de plant wel, maar stond hij niet in bloei. Nu hangt er een mooie bloem aan de bloemstengel", vertelt Wim.

Toen de stengel ruim een maand geleden opeens hard begon te groeien, heeft Wim navraag gedaan bij een botanische tuin. "Ik wilde toch even weten of dit normaal was. De medewerker zei dat de agaveplant vaak voorkomt in warme landen, dus dat dit wel kon gebeuren."

Volgens Wim vertelde de medewerker van de botanische tuin ook dat het bijzonder is als een agaveplant in bloei staat. "Dit gebeurt meestal maar eens per veertig jaar", aldus Wim.

Het is trouwens nog wel even afwachten wat er met de plant gebeurt als het weer kouder wordt. Wim blijft enigszins optimistisch; "Ik denk dat hij verschrompeld en afsterft, maar dat komt er vast weer een nieuwe stengel voor in de plaats."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS