Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bijzondere uitkijkpunten in woonwijk Het Balkon

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 12 september 2019 15:16

Foto: WOS


Bewoners en bezoekers van nieuwbouwwijk Het Balkon in Maassluis kunnen binnenkort mooi over de Nieuwe Waterweg uitkijken vanaf drie uitkijkpunten. Eén daarvan is al klaar, momenteel wordt gewerkt aan een tweede, in de vorm van een schip.

"De boeg van een schip als metafoor door de dijk heen gestoken", zegt Christiaan Messing, ontwerper van de woonwijk, over het nieuwe uitkijkpunt. "Dit is één van de vele plekken langs het water waar je elkaar kunt ontmoeten, even kunt zitten en natuurlijk de rivier kunt ontmoeten."

Ook het uitkijkpunt dat er al is, een paar honderd meter verderop, is volgens Messing bijzonder. "Het leuke is dat je in het talud de golvende beweging die het voetpad langs het fietspad maakt ziet. De golven die natuurlijk refereren aan de rivier. En op de juiste manier langs de rivier rijdend lees je het gedicht over Het Balkon van Maassluis."

Een derde uitkijkpunt komt ter hoogte van het treinstation.

Bijzondere woonwijk
Het Balkon is op zich al een bijzondere woonwijk. Naast de uitkijkpunten is er nog veel meer te zien. "Bij de entree hebben we meerpalen gezet, maar die zijn ook op andere plekken nog te zien. In het gebied liggen tattootegels die ook refereren aan de stoere schippers die hier in het verleden actief waren."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS