Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Binnenkort in hele regio verbod tot oplaten van ballonnen

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 12 december 2019 22:27

Foto: Signbiblio


Binnen enkele weken mogen in de hele regio geen ballonnen meer worden opgelaten. In Maassluis en Midden-Delfland is zo'n verbod al van kracht. In Westland geldt dat vanaf de achtste dag na officiële publicatie van de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV), die dinsdag door de gemeenteraad is vastgesteld, en in Hoek van Holland vanaf 1 januari a.s.

In de gemeenteraad van Rotterdam kreeg een voorgesteld oplaatverbod eerder dit jaar onbedoeld niet voldoende stemmen, waardoor het deze donderdag opnieuw geagendeerd moest worden. Nu was er daadwerkelijk een meerderheid, waardoor ook de Hoek met een verbod te maken krijgt.

De Rotterdamse wethouder Arno Bonte (duurzaamheid) is blij met de beslissing: "Resten van ballonnen belanden in de natuur en in zee en komen in de magen van vogels en vissen terecht. Met het oplaatverbod voorkomen we veel dierenleed."
Ballonnen die vastzitten of vastgehouden worden mogen nog wel, mits deze weer netjes worden opgeruimd.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS