Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

BIZ 's-Gravenzande boos over Machteld-motie

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: maandag 9 juli 2018 12:29

Foto: Fred van der Ende


De ondernemersvereniging BIZ 's-Gravenzande, Stad aan Zee is uitermate teleurgesteld en verontwaardigd over de door de gemeenteraad aangenomen motie, waarin gevraagd wordt het beeld van Gravin Machteld terug te plaatsen op het vernieuwde Marktplein. De vereniging heeft daarom besloten haar financiële bijdrage aan het Marktplein op te schorten totdat meer duidelijk is over de plannen met het beeld.

Volgens de BIZ wordt met de motie de Klankbordgroep Marktplein zwaar onrecht aangedaan. Daarin zaten winkeliers, marktkooplui én inwoners en die hadden juist voorgesteld om het beeld te verplaatsen. Een voorstel dat door de gemeenteraad werd overgenomen. Na aanhoudend verzet van de fractie van Westland Verstandig werd echter in de juni-vergadering een motie om het beeld toch terug te plaatsen aangenomen met steun van LPF en GemeenteBelang.

De BIZ meent dat de gemeente nu haar geloofwaardigheid wat betreft het participatietraject verliest. "Immers ondanks alle tijd, energie en enthousiasme van een klankbordgroep blijkt het mogelijk om een dergelijk voorstel, dat door een afvaardiging van alle groepen van de lokale bevolking wordt gedragen, onderuit te schoffelen en teniet te doen", schrijft de vereniging in een brief aan de gemeente.

"De insteek van het vernieuwde Marktplein was/is een multifunctioneel Plein, dat ingezet kan worden voor evenementen, terrassen, braderieën en markten. Het terugplaatsen van het Gravin Machteldbeeld houdt in dat dit doel teniet wordt gedaan en dat het Marktplein niet langer aan deze vereiste voldoet".


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS