Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Blauwkonters op ziekenbezoek

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 21 februari 2020 12:25

Foto: WOS


Een delegatie van carnavalsvereniging de Blauwkonters uit Poeldijk had het er donderdag maar druk mee. Er stonden liefst vijftien ziekenbezoeken op het programma. Voor prins Markobus De Eerste was het extra bijzonder, want hij ging onder andere langs bij zijn moeder.

De ziekenbezoeken zijn een traditioneel onderdeel van het carnaval, om hen ook deel uit te laten maken van het feest. De mensen die worden bezocht zijn er blij mee. "Ik zou graag naar het carnaval gaan, maar dat gaat niet meer. Vroeger ging ik wel ieder jaar", zegt een mevrouw in het centrum van Poeldijk. En in Honselersdijk zegt de moeder van prins Carnaval: "Normaal zie je nooit iemand en als ze nu met zoiets langskomen is het wel heel leuk. En het is wel een eer als je het eigen zoon is."

Tijdens de bezoeken wordt ook een foto gemaakt van de zieke met het carnavalsgevolg. Na carnaval worden die bij de mensen langs gebracht.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS