Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Blije kindergezichten tijdens intocht in Maassluis

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: zaterdag 12 november 2016 21:22

Foto: Danny Ploegaert


In totaal hebben 20.000 mensen zaterdag Maassluis met een bezoekje vereerd tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas. Eerder werd er gerekend op 25.000 bezoekers. Het geheel verliep rustig en zonder grote incidenten. Blije kindergezichtjes voerden de boventoon.

Pakjesboot 12, met daarop de Sint en zijn Pieten, meerde rond 12.15 uur aan bij de Stadhuiskade, na hulp van stoomsleper De Furie. Daarna ging de goedheiligman te paard de route af. Van de Zuiddijk, naar de afrol, over het Bloemhof, een stukje Noordvliet, Prinsenkade, Zuidvliet en daarna rond 13.15 uur eindigend op de Markt.

Iets later konden kinderen hun meest prangende vragen stellen aan Sint Nicolaas tijdens een speciale persconferentie in de Immanuëlkerk. Diewertje Blok, de pieten en burgemeester Edo Haan hielpen de sint daarbij. Ondertussen gaf Monique Smit een optreden op de Markt, waarna de activiteiten werden afgebouwd.

Inmiddels is de rust in de stad weergekeerd. Op sociale media is vrijwel iedereen uiterst positief over de intocht waarbij zowel zwarte-, als roet- en witte Pieten gebruikt werden. Misschien het meest opvallende moment van de dag: de handdruk tussen Sinterklaas en Patrick Mathurin, alias De Nieuwe Sint.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS