Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bodem van Molensloot in De Lier omhooggekomen

Door: Ismael de Bruijn

Gepubliceerd op: zondag 22 september 2019 13:37

Foto: Dennis van Schie


De bodem van de Molensloot in De Lier is zondag, over een lengte van ongeveer 150 meter, omhooggekomen. Dat meldt het Hoogheemraadschap van Delfland.

Het omhoogkomen van de bodem belemmert de aanvoer naar het Gemaal Oude Lierpolder. Het Hoogheemraadschap heeft zondagmiddag uit voorzorg een tijdelijke pompinstallatie geplaatst aan de Laan van Adrichem, om zo het verwachte regenwater op tijd te kunnen afvoeren. De pompen kunnen enige geluidshinder veroorzaken.

De oorzaak van het stijgen van de bodem zou de zogenoemde 'voorbelasting' van de naastgelegen grond zijn, vanwege de aanleg van woningen in het woningbouwproject Liermolen. Het Hoogheemraadschap heeft inmiddels contact gehad met de aannemer van dit project. Die zal ervoor zorgen dat de watergang zo snel mogelijk weer vrij is.


Eerder schreef de WOS dat de voorbelasting in het kader van de aanleg van de Oostelijke Randweg was. Dit bleek onjuist.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS