Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Boek in de maak over Atlantikwall in Westland

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 15 augustus 2018 15:11

Foto: de geallieerden kwamen niet in Westland maar in Normandie aan land


Eind dit jaar verschijnt een boek over het Westlandse gedeelte van de Atlantikwall. Die Atlantikwall was de duizenden kilometers lange verdedigingsstelling van de Duitse bezetter, bedoeld om een aanval vanuit zee af te slaan. Het Historisch Archief zoekt materialen over deze stelling.

Zo is het Archief op zoek naar oude foto's van het Westland, de tankgracht en andere Duitse verdedigingswerken, van de evacuatie van bewoners, de afbraak van huizen en (verplaatsing van) kassen, maar ook van de wederopbouw, het dempen van de tankgracht en het opruimen van bunkers.

Wellicht hebben mensen nog brieven die een licht kunnen werpen op de gebeurtenissen uit die periode, correspondentie, herinneringen of dagboeken. "En wat zou het mooi zijn als er nog mensen zijn die uit eigen herinnering kunnen vertellen wat er destijds is gebeurd of wat ze hebben meegemaakt", aldus het Archief.

Schrijver van het boek is Geert-Jan Mellink, mede-auteur van het in 2017 verschenen Verdreven voor de Atlantikwall. Samen met het Historisch Archief zoekt hij dus materialen. Er is overigens al een stripboek verschenen over de Atlantikwall.


Lees meer over de Atlantikwall in het Westland op Historischarchiefwestland.nl. Daar vind je ook de contactgegevens.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS