Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Boeren langs Rijksstraatweg krijgen uitstel van betaling OZB

Door: Jim Gardien

Gepubliceerd op: dinsdag 30 mei 2017 12:28


Boeren, loonwerkers en andere agrariërs in Midden-Delfland die hun bedrijf langs de Rijksstraatweg (N468) hebben liggen, krijgen voorlopig uitstel van het betalen van Onroerende Zaakbelasting (OZB). Zij eisten dat de WOZ-waarde van hun bedrijfspand met de helft omlaag moet, omdat zij slecht bereikbaar zijn met zware vrachtwagens die nodig zijn voor onder meer melktransport.

De boeren hebben zich verenigd in de Actiegroep N468. Lita Biesheuvel, coördinator WOZ/belastingen van de gemeente Midden-Delfland, laat in een brief aan de actiegroep weten dat de panden opnieuw getaxeerd zullen worden. "Door de gewichtsbeperking op de N468 wordt u belemmerd in uw bedrijfsvoering. Dit gegeven kan een waardeverminderende invloed hebben op de waarde van uw object", verklaart Biesheuvel. Voor het einde van het jaar zal zij uitspraak doen op het bezwaar van de actiegroep. 

Weg verkeert in slechte staat
De boeren zijn slecht bereikbaar met zware vrachtwagens, omdat de weg in slechte staat verkeert. Enkele bedrijven hebben als gevolg daarvan al boetes ontvangen voor te zwaar belaste wagens. Af en toe wordt er daarom met halfvolle wagens gereden, om zo de boetes te ontlopen.

In de brief aan de actiegroep wordt verder vermeld, dat het college van B en W samen met de provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland nog altijd op zoek is naar een oplossing voor de toestand van de weg. De provincie Zuid-Holland is eigenaar van de weg, maar wil er eigenlijk van af. De gemeente zou de weg dan moeten overnemen, maar moet dan in haar eentje de hoge kosten dragen voor het opknappen ervan.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS