Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Boetzelaer: een jaar na vlammenzee volop aan de slag

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: vrijdag 28 februari 2020 10:48

Foto: de oude fundering is nog goed te zien - WOS


Het is deze vrijdag precies een jaar geleden dat zwembad De Boetzelaer in Monster afbrandde. Wat in de avond van 28 februari begon met kortsluiting in een frisdrankautomaat, eindigde in een allesverwoestende vlammenzee. Inmiddels is de nieuwbouw volop bezig.

In december, tien maanden na de brand, ging de eerste paal van de nieuwbouw de grond in. De Boetzelaer wordt een energiezuinig bad, dat met aardwarmte verwarmd kan worden. Ook komen er tweehonderd zonnepanelen op het dak te liggen en De Boetzelaer krijgt een groter lesbad en ruimere kleedkamers.

Omdat de bouwkosten hoger uitvallen, is er op 9 april een groot gala voor Westlandse ondernemers, om nog meer geld in te zamelen voor de nieuwbouw. Op het programma staat onder meer een optreden van de Westlandse band Source.  Op 1 juni 2021 moet het nieuwe bad af zijn.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS