Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bootdieven bellen zelf maar de politie

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 17 september 2019 19:42

Foto: Politie Westland


Waarschijnlijk werd de grond - of beter gezegd: het water - onder hun voeten te heet, zodat bootdieven begin dinsdagavond zelf de politie gingen bellen. Dat gebeurde rond etenstijd vanaf de vaarweg tussen 's-Gravenzande en Naaldwijk. De daders hadden in de gaten gekregen dat ze van allerlei kanten werden gevolgd door politie en burgers.

Update: Dit bericht is achterhaald. De politie heeft toegegeven dat het verhaal anders in elkaar steekt. Hoe precies, dat lees je hier!

Het begon met een melding bij de politie dat er een circa tien meter lange boot was gestolen vanaf een locatie aan de Oranjedijk in 's-Gravenzande. Direct reden enkele surveillancevoertuigen die kant op. Ook de eigenaar, die de diefstal zelf had gemeld, ging op onderzoek uit.

Vanuit het politiebureau werden bepaalde Whatsapp-groepen langs de route in stelling gebracht. "Wij ontvingen vanuit verschillende hoeken foto's en berichten dat de boot gezien was", aldus de politie op haar Facebookpagina. Uiteindelijk kreeg de meldkamer een telefoontje van een persoon uit de gestolen boot.

Meerdere agenten zijn direct naar de opgegeven locatie gereden, waar de twee verdachten konden worden aangehouden. "Een mooie samenwerking tussen de melder, deelnemers van de Whatsappgroepen en de politie", wordt vanuit het bureau opgemerkt.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS