Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Boottocht langs grootste geschutsbunker tankgracht

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: maandag 12 augustus 2019 08:41

Foto: Atlantikwall Museum


Het Atlantikwall Museum in Hoek van Holland organiseert op 31 augustus en 14 september een boottocht over de tankgracht. Die boottocht voert ook langs een grote geschutsbunker, die normaal gesproken niet toegankelijk is.

Het gaat om een 625-bunker, geaschikt voor een 7,5 cm PAK 40 kanon. De bunker ligt verscholen op particulier terrein in Westland en is normaal gesproken niet te bezoeken. Maar speciaal voor de boottocht mag men met een gids het terrein op. Op de bunker is zelfs nog de originele camouflage zichtbaar.

Het museum biedt twee verschillende boottochten aan. Met zowel de korte als de lange boottocht wordt de grootste geschutsbunker van de tankgracht bezocht. 


De tankgracht is door de Duitsers neergelegd als bescherming van Festung Hoek van Holland, een enorme stelling in onze regio. In het hart van deze Festung heeft het Atlantikwall Museum ook haar onderkomen. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS