Archief

Boswachters zoeken helpers in hooiseizoen

In de natuurgebieden van Natuurmonumenten in Midden-Delfland is het hooiseizoen in volle gang. De zomermaanden worden benut om te maaien en het maaisel af te voeren (hooien), zodat de bloemen en kruiden de ruimte krijgen om om opnieuw te kiemen. De boswachters van Natuurmonumenten kunnen extra handen gebruiken en zijn daarom op zoek naar mensen die eenmalig of op oproepbasis op woensdag of donderdag willen meehelpen.

De Vlaardingse Vlietlanden is een zeer bekend natuurgebied in Midden-Delfland. Maar meer verspreid in Maasland, Maassluis en Den Hoorn liggen ook diverse kleine boezemlandjes - de Vlietlandjes - met net zo'n kleurrijke bloemenpracht als de Vlietlanden. Natuurmonumenten maait deze landjes in de periode juli-oktober. Dit maaisel moet bij elkaar geharkt en afgevoerd worden.

Natuurmonumenten biedt nu de kans om op oproepbasis of zelfs eenmalig mee te werken in dit natuurgebied. Aanmelden kan vrijblijvend bij boswachter Maurice Kruk via m.kruk@natuurmonumenten.nl. Via een whatsappgroep word je op de hoogte gehouden van de werkdagen en locatie, waarna je zelf kunt beslissen welke dagen je buiten komt werken.