Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bouke Arends: positieve reacties op straat, negatieve op sociale media

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 31 oktober 2018 11:41


"Het lijkt me wel een geschikte kerel." De eerste reacties op de nieuwe burgemeester van Westland zijn overwegend positief. Op straat dan, want op sociale media als Facebook en Twitter klinkt veel afwijzing en negativiteit.

De meeste Westlanders lezen het nieuws over Bouke Arends als nieuwe burgemeester in de krant, zien het op tv of horen het op de radio. "Ik zag zijn gezicht en had er geen verkeerd gevoel bij", zegt iemand in het centrum van Naaldwijk.

De gemeenteraad van Westland kiest voor een PvdA-politicus in een conservatieve, overwegend rechtse gemeente. "Maar dat maakt niet uit", vertelt een man op de markt. "Het is altijd CDA of VVD. Dit is ook een keer goed, al hebben ze maar één zetel".

Sociale media
Zo positief als het op straat klinkt, zo negatief reageren veel mensen op Facebook en Twitter. Direct na de bekendwording dinsdagavond stromen de reacties binnen. "Jammer dat het geen Westlander is", zegt de een. "Wat moet die linkse zak hooi in het Westland", schrijft de ander. "Die man heb echt een binding met het westland als die nu onder een hunebed woont", is te lezen. Maar er klinkt ook: "Laten we hem een kans geven".


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden aankondiging
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS