Archief

Bouke Arends: positieve reacties op straat, negatieve op sociale media

"Het lijkt me wel een geschikte kerel." De eerste reacties op de nieuwe burgemeester van Westland zijn overwegend positief. Op straat dan, want op sociale media als Facebook en Twitter klinkt veel afwijzing en negativiteit.

De meeste Westlanders lezen het nieuws over Bouke Arends als nieuwe burgemeester in de krant, zien het op tv of horen het op de radio. "Ik zag zijn gezicht en had er geen verkeerd gevoel bij", zegt iemand in het centrum van Naaldwijk.

De gemeenteraad van Westland kiest voor een PvdA-politicus in een conservatieve, overwegend rechtse gemeente. "Maar dat maakt niet uit", vertelt een man op de markt. "Het is altijd CDA of VVD. Dit is ook een keer goed, al hebben ze maar één zetel".

Sociale media

Zo positief als het op straat klinkt, zo negatief reageren veel mensen op Facebook en Twitter. Direct na de bekendwording dinsdagavond stromen de reacties binnen. "Jammer dat het geen Westlander is", zegt de een. "Wat moet die linkse zak hooi in het Westland", schrijft de ander. "Die man heb echt een binding met het westland als die nu onder een hunebed woont", is te lezen. Maar er klinkt ook: "Laten we hem een kans geven".