Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bouw basisschool Molensloot begint volgend jaar

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: zaterdag 15 september 2018 09:55

Foto: Molensloot Verbeelding Si-No Makelaars


De bouw van een basisschool in de wijk Molensloot begint naar verwachting in het schooljaar 2019/2020. Dat is te lezen in een nieuwsbrief van scholenkoepel PCPOW. Het nieuwe gebouw van basisschool Prins Willem-Alexander, nu nog gevestigd aan de Van Haemstedestraat, zou dan uiterlijk medio 2021 klaar zijn.

In Molensloot, ten oosten van de kern De Lier, worden ongeveer 800 woningen gebouwd. Een deel daarvan staat er al. De wijk is naast Waelpark (tussen 's-Gravenzande en Naaldwijk) en Westmade (Monster) één van de nieuwbouwwijken in Westland waar een nieuwe basisschool is voorzien.

Vanwege het feit dat de Prins Willem-Alexanderschool samen met De Vlieten, de Achtsprong en de Prins Mauritsschool nu allemaal samen in hetzelfde gebied gevestigd zijn, werd voor Molensloot gekeken naar verplaatsing van De Vlieten of de Prins Willem Alexanderschool. Uiteindelijk is dus gekozen voor de laatste. De protestants-christelijke school is momenteel gehuisvest in het oudste schoolgebouw van De Lier.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden aankondiging
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS