Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bouw nieuwe huurwoningen Da Costaplein gaat van start

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 11 september 2018 12:35

Foto: Huidige situatie


De bouw van 28 nieuwe sociale huurwoningen aan het Da Costaplein in Maassluis gaat woensdag van start. Op die plek stonden eerder 20 huurwoningen, maar die zijn inmiddels gesloopt. De voormalige bewoners van dat complex kunnen volgend jaar terugkeren op dezelfde plek, maar dan in een nieuwe woning. Nu verblijven ze in een zogeheten wisselwoning.

Vorig jaar zijn er aan de Jan Luykenstraat ook al 20 eengezinswoningen vervangen door 20 nieuwe woningen. Deze geven een goede impressie van hoe de woningen aan het Da Costaplein eruit gaan zien. De heiwerkzaamheden duren enkele weken. Daarna wordt gestart met het plaatsen van de fundering en de verdere opbouw. De nieuwe woningen worden naar verwachting medio 2019 opgeleverd.


Het moderniseren van woningen aan de Jan Luykenstraat en het Da Costaplein maakt deel uit van de grootschalige vernieuwing van de wijk Sluispolder-West. Dit jaar moet er ook gestart worden met de bouw van nieuwe woningen aan de Bilderdijklaan. Volgend jaar staat onder meer de bouw van een nieuw ouderencomplex aan de P.C. Hooftlaan op het programma.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS